Εναντίον της μηχανότρατας η Ελλ. Ομοσπ. Αθλητικής Αλιείας

Εναντίον της μηχανότρατας η Ελλ. Ομοσπ. Αθλητικής Αλιείας – Επιτρ. Αλιείας

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητικής Αλιείας (ΕΟΥΔΑΤΚ), ως εκπρόσωπος των 108 συλλόγων της δύναμης της και των πολυάριθμων αθλητών και μελών τους, θα διαμαρτυρηθεί έντονα κατά την διάρκεια της συνδιάσκεψης των μελών της Επιτροπής Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θα γίνει στη Ρόδο 1 ? 3 Οκτωβρίου 2008 με θέμα «Παράνομη Αλιεία στην Μεσόγειο». Με αφορμή την έναρξη της αλιευτικής περιόδου για τις τράτες την 1 Οκτωβρίου,

ΖΗΤΟΥΜΕ

την άμεση ανάκληση της Υπουργικής απόφασης της 5 Μαρτίου 2008 (ΦΕΚ 368, τεύχος 2ο ) του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλ. Κοντού, που προβλέπει και επιτρέπει την αλιεία με μηχανότρατες σε απόσταση ενός μιλίου από την ακτή, ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ του Ευρωπαϊκού Κανονισμού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

*       Να σταματήσει ΑΜΕΣΩΣ η απαράδεκτη πολιτική, που οδηγεί στην καταστροφή του θαλάσσιου πλούτου από τα συρόμενα αλιευτικά εργαλεία.

*       Την άμεση εφαρμογή της Κοινοτικής Νομοθεσίας  ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ  της χώρας μας ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ.

*       Την προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας, με μοναδικό στόχο την προστασία του θαλάσσιου πλούτου και όχι με αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συντεχνιακών συμφερόντων.

Η έφορος Αλιείας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΥΔΑΤΚ κα Ρένα Βγενοπούλου-Παπάζογλου και ο επικεφαλής του Τομέα Προστασίας του περιβάλλοντος της Επιτροπής Αλιείας της Ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Κοκόζηλας, θα επιδώσουν προσωπικά σε όλους τους συμμετέχοντες στην συνδιάσκεψη, φακέλους με ανατριχιαστικά στοιχεία για την τεράστια καταστροφή, που προκαλούν  οι αποφάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων .

Δηλώνουμε ότι στον αγώνα για την προστασία της θαλάσσιας πανίδας και χλωρίδας, ενώνουμε τις φωνές μας ΟΛΟΙ όσοι διαθέτουμε κοινή λογική.

ΟΛΟΙ όσοι, φροντίζουμε το μέλλον των παιδιών μας.

ΟΛΟΙ όσοι ντρεπόμαστε να μένουμε απαθείς μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής που συντελείται στις Ελληνικές θάλασσες.

ΟΛΟΙ οι Eλληνες πολίτες, είτε είναι οργανωμένοι σε συλλόγους είτε όχι, χωρίς αυτό να έχει και μεγάλη σημασία. ΣΗΜΑΣΙΑ έχει ότι είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.

Για την Επιτροπή Αλιείας της Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Τ.Κ.

Η Εφορος Αθλητικής Αλιείας

Ρένα Βγενοπούλου-Παπάζογλου

(τηλ. 6977 807469, 210 8137053)

Ο Επικεφαλής Τομέα Περιβάλλοντος

Δημήτρης Κοκόζηλας

(τηλ. 6956333043)

Αφήστε μια απάντηση