«Όχι» από την Αστυπάλαια στα αιολικά πάρκα

Την κάθετη αντίθεσή του στην εγκατάσταση Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Αστυπάλαια εκφράζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού.

Προειδοποιεί ακόμα ότι θα αντιδράσει δυναμικά σε οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα έχει σχέση με αιολικά πάρκα.

Σημειώνεται ότι η Αστυπάλαια περιλαμβάνεται στα νησιά στα οποία η ΡΑΕ έχει δώσει άδειες για δημιουργία αιολικών πάρκων.

16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Πηγή : ert.gr

 

Το νησάκι κοντά στην Αστυπάλαια που θα ισοπεδωθεί πλήρως από αιολικό εργοστάσιο

© Roberto De Bernard – Copyright © wondergreece.gr

Η μαγευτική παραλία που βλέπετε στις εικόνες βρίσκεται στο νησί “Κουνούποι” της Αστυπάλαιας. Το νησί αυτό σχεδιάζεται να ισοπεδωθεί πλήρως από το αιολικό εργοστάσιο της Eunice Energy, που έχει λάβει ήδη άδεια παραγωγής και θα περιλαμβάνει πολλές τεράστιες ανεμογεννήτριες 140 μέτρων.

Αν το έργο υλοποιηθεί, ό,τι βλέπετε στις εικόνες θα αποτελεί απλώς μια ανάμνηση, την οποία θα έχει αντικαταστήσει μια βιομηχανία. Εκτός από τις Α/Γ, στο νησί θα κατασκευαστούν μεγάλοι δρόμοι, ειδικό λιμάνι, ελικοδρόμιο και βοηθητικοί χώροι. Οι εκβραχισμοί θα είναι τεράστιοι, λόγω του απότομου ανάγλυφου.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, το μέρος επισκέπτονται τακτικά και εκδρομικά σκάφη από την Αστυπάλαια. Επίσης, οι Α/Γ θα φαίνονται ακριβώς απέναντι από την πρωτεύουσα του νησιού σε σχετικά κοντινή απόσταση. Οι συνέπειες στην εγχώρια οικονομία θα είναι προφανώς καταστροφικές. Παρόλα αυτά, αντιδράσεις στην Αστυπάλαια εναντίον του έργου δε φαίνεται να έχουν υπάρξει, το αντίθετο μάλιστα. Ο Δήμος Αστυπάλαιας έχει παραχωρήσει εδώ και χρόνια το νησί στην εταιρεία του αιολικού, μαζί με πολλά άλλα νησιά της περιοχής!

11/03/2020

Κίνηση για την προστασία των νησίδων του Αιγαίου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...