Περιοδικό ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ No 6 (Μάρτης 1996). Λεωνίδας Χρηστάκης: Αντισταθείτε!

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ 

Όπως σε κάθε εποχή έτσι και σήμερα οι «εθνικόφρονες», οι «εθνικιστές» και οι «φιλοπόλεμοι» έβγαλαν και βγάζουν τις κορώνες τους! Δεν κάνουμε πολιτική (βλέπε υπότιτλο), αλλά στα πλαίσια μιας αντι-πολιτικής, είμαστε κατά του οποιουδήποτε πολέμου, ακόμη και με την Τουρκία. Όποια κυβέρνηση και εάν ήταν στην εξουσία και με όποιον κυβερνήτη, που θα έπαιρνε τη θέση μιας αποτροπής πολεμικής σύρραξης  περιορισμένης ή εκτεταμένης- εμείς εδώ στο «Ιδεοδρόμιο» έχουμε τώρα και θα έχουμε στο μέλλον την θέση πως ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ Κ Α Ν Ε Ν Α Ν !

 

Φυσικά υπάρχουν και στην πολιτική και στους πολιτικούς μας τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Υπάρχουν οι «καραγκιόζηδες» που εκμεταλλεύονται περιστάσεις για να βγάλουν τις φιλοπόλεμες θέσεις τους, που πίσω τους είναι, φανερά πλέον, οικονομικά συμφέροντα.

Προσοχή όμως. Κοιτάχτε, με πιο καθαρή σκέψη την κατάσταση. Ακούστε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς στα FM, και δε θα έρθει στ’ αυτιά σας ούτε μια φωνή κατά του πολέμου. Διαβάστε τα έντυπα που απευθύνονται στις νεώτερες ηλικίες, και εκεί στις σελίδες τους δεν υπάρχει ούτε μία νύξη σ’ ένα επερχόμενο μακελειό.

Ωσάν να εκδίδονται σε κάποιον άλλον πλανήτη, σε κάποιο άλλο γεωγραφικό πλάτος. Δεν θα μιλήσουμε εδώ για «σκακιέρα» αφού είναι γνωστό ότι παιχνίδι «παίζεται» ήδη επάνω της, με τις ανάλογες κινήσεις, που δυστυχώς ενδέχεται να είναι και απρόβλεπτες. Αντισταθείτε λοιπόν σε οποιαδήποτε, στρατεύσιμη ή όχι, ηλικία και εάν είστε. Αντισταθείτε σε μια στράτευση που τυχόν θα σας βάπτιζε «φρουρούς» της πατρίδας. Εάν ανήκετε στο γυναικείο φύλο που δεν στρατεύεται άμεσα, πάρτε μια θέση υπερ-αρσενική και συμπαρασταθείτε σε όσους έχουν αντιπολεμικές αντιλήψεις και τις κάνουν πράξη. Δείτε, ακόμη μια φορά, πως καμία αντιπολεμική κι αριστερίστικη γκρούπα ΔΕΝ έκανε, έστω και μια «αντιπολεμική» κινητοποίηση, με εκδηλώσεις και αλλά ηχηρά παρόμοια. Επόμενο ήταν να παραταθεί η θητεία ορισμένων ΕΣΣΟ και, ποιος ξέρει, αύριο εάν δεν έχουμε και «προσκλητήρια» νεώτερων ηλικιών και εφέδρων. Η φάμπρικα πολέμου έχει στηθεί και μερικοί -βιομήχανοι & πολεμοκάπηλοι- καραδοκούν.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ. Αντισταθείτε ως και σε μένα, τον εκδότη αυτού του χλωμού περιοδικού, που σας ιστορώ. Είναι καλύτερα να πεθάνουμε από ασφυξία δακρυγόνων στη Σταδίου ή στην Τσιμισκή ή από σφαίρα μπάτσου Ματατζή ή σαπίζοντας στις στρατιωτικές φυλακές σαν «αρνητές στράτευσης», παρά από πνιγμό ή σφαίρες του κάθε αφιονισμένου Τούρκου.

Λεωνίδας Χρηστάκης

Περιοδικό ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ

Μάρτης 1996

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση