Αλληλεγγύη στους Ισραηλινούς αντιρρησίες συνείδησης

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

Υπάρχει κι ένας διαφορετικός δρόμος, που δεν είναι ο δρόμος του πολέμου. Είναι το μονοπάτι του διαλόγου, της κατανόησης, της υποχωρητικότητας, της συγχώρεσης, της ειρήνης.

Yuval OphirAuron, Ισραηλινός αντιρρησίας συνείδησης, 19 ετών

Αρνούμαι να συμμετάσχω στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει η χώρα μου. Η βία δε θα φέρει κανενός είδους λύση. Δε θα συμμετάσχω στη βία, κι ας γίνει ό,τι είναι να γίνει.

Omer Goldman, Ισραηλινή αντιρρησίας συνείδησης, 19 ετών

 

Τις μέρες αυτές που ο πόλεμος είναι ξανά το πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων, είναι χρήσιμο να θυμίσουμε πάλι, ακόμα κι αν γινόμαστε βαρετές/-οι, πως για μας και για πολλούς ανθρώπους σαν κι εμάς σε όλο τον κόσμο (στην Τουρκία, στην Κύπρο και όπου αλλού υπάρχει καταναγκαστική στράτευση), ο πιο αυτονόητος τρόπος για να αρνηθείς τον πόλεμο είναι να μην πας στο στρατό. Γιατί έρχεται μια μέρα που φτάνει στα χέρια σου ένα χαρτί από ένα Υπουργείο Πολέμου που σου λέει να πας να μάθεις να σκοτώνεις στο όνομα της πατρίδας σου, της θρησκείας σου κ.λπ. αυτούς που έτυχε να γεννηθούν πέρα από τα αυθαίρετα σύνορα που ορίζουν τη χώρα σου και τους οποίους έμαθες (με κόπο και πολλές ώρες εθνικιστικής κατήχησης στο σχολείο, στην τηλεόραση κ.ά.) να μισείς. Η ώρα αυτή είναι για όλους μας, όπως θα έλεγε ο ποιητής, η ώρα για τα μεγάλα ναι και τα μεγάλα όχι.

Μερικά παιδιά και μερικοί μεγάλοι που γεννήθηκαν στο Ισραήλ και έμαθαν να μισούν τους γείτονές τους Παλαιστινίους, όπως και οι γείτονές τους Παλαιστίνιοι έμαθαν να τους μισούν, αποφάσισαν ότι αυτός ο διαρκής πόλεμος (όπως και κάθε πόλεμος) δεν είναι δικός τους. Και αποφάσισαν να αρνηθούν να πάνε στο στρατό και να αγωνιστούν για την ειρήνη και τη συνύπαρξη των ανθρώπων και όχι για την αλληλοεξόντωσή τους. Αυτά τα αγόρια και κορίτσια (στο Ισραήλ στρατεύονται καταναγκαστικά αγόρια και κορίτσια, αμέσως μόλις τελειώσουν το σχολείο) πληρώνουν αυτή την επιλογή τους με διαρκείς φυλακίσεις και επιθέσεις σε όλες τις φιλειρηνικές τους διαδηλώσεις από φανατικούς εθνικιστές συμπατριώτες τους.

Αυτές τις ώρες που το εθνικιστικό μίσος μεγαλώνει και τους απειλεί, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους Ισραηλινούς αντιρρησίες συνείδησης και τους θυμίζουμε πως δεν είναι μόνοι. Εκφράζουμε επίσης την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας σε όλες τις ψύχραιμες φωνές που ζητάνε να σταματήσει η αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή στη βάση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διαφορετικότητας, της ειρήνης και της συνύπαρξης. Ζητάμε ακόμα να σταματήσει η βία απ’ όλες τις πλευρές, να τερματιστεί ο αποκλεισμός της Γάζας καθώς και οι βομβαρδισμοί αμάχων, τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει το Ισραηλινό κράτος πάνω σε έναν εξαθλιωμένο πληθυσμό.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

Υποστηρίξτε τους νέους Ισραηλινούς αντιρρησίες συνείδησης: http://december18th.org/

Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης

www.antirrisies.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση