Συνεργατικός Λαχανόκηπος Κομοτηνής

http://laxanokiposkomotinis.blogspot.gr/

Συνεργατικός Λαχανόκηπος Κομοτηνής

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους φίλους για τις εξελίξεις στο θέμα δημιουργίας Οικολογικού Συνεργατικού Λαχανόκηπου Κομοτηνής.

Μετά από πολλές προσπάθειες της τοπικής ομάδας «Βελανιδιά», τις προτάσεις στον Δήμαρχο, τις συζητήσεις κλπ , τελικά το θέμα (όπως πάντα) λύνεται με ιδιωτική πρωτοβουλία και τη βοήθεια των ιδιωτών συμπολιτών.

Το ζήτημα μέχρι στιγμής κολλούσε στην έλλειψη κατάλληλου κτήματος. Τώρα όμως έχει βρεθεί ένα αγρόκτημα αρκετών στρεμμάτων, στα όρια του σχεδίου πόλεως που παραχωρείται ΔΩΡΕΑΝ από ιδιώτη φίλο μας για τον σκοπό αυτό. Τώρα πλέον μπορούμε να ξεκινήσουμε την οργάνωση και την κατασκευή του λαχανόκηπου.

Παρακαλώ να ενημερώσετε οποίον μπορεί να ενδιαφέρεται και έχει τις ίδιες απόψεις όσον αφορά την οικολογική φυσική καλλιέργεια και δεν διαθέτει δικό του χώρο. Ο χώρος είναι τεράστιος και ανάλογα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος θα χρησιμοποιήσουμε την αντίστοιχη έκταση.

Η έκταση θα χωριστεί σε μικρούς λαχανόκηπους που θα καλλιεργούνται ΜΟΝΟ με βιολογικό τρόπο με ντόπιες ποικιλίες, θα υπάρχει καταστατικό λειτουργίας και ομάδα διοίκησης στα πρότυπα ανάλογων συνεργατικών προσπαθειών.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει παρακαλώ να στείλει το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο επικοινωνίας του στο: laxanokiposkomotinis@gmail.com.

Για τους χρήστες του Facebook:
Μπείτε και στην ομάδα για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις:
http://www.facebook.com/groups/255188734513076/{239f029635181d89655d9f5197ced0c7530b2a0cc9cbc7d1798f9f7c796b465f}20

Στο αμέσως επόμενο διάστημα σε πρώτη φάση θα βρεθούμε όλοι οι ενδιαφερόμενοι για να τα πούμε από κοντά και να συζητήσουμε τις προτάσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Λαχανόκηπου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση