ΠΡΟΚΑΤ_35

Κείμενο για τη λειτουργία του ΠΡΟΚΑΤ_35
http://prokat35.wordpress.com/

 

Έστω ότι σου έδιναν ένα χώρο αχρησιμοποίητο ,μέσα σε δέντρα, σε Πανεπιστημιακό περιβάλλον κατάνυξης, για τον οποίο σου έλεγαν:

“Αντράκο μου, θες να στεγάσεις την ανάγκη έκφρασης σου, αδιαμεσολάβητα, όχι περιμένοντας να συμβούν σκηνικά και γεγονότα, αλλά δημιουργώντας τα; Θες να μάθεις καινούρια πράγματα, γνώσεις και δεξιότητες συνειδητά επιλεγμένες και εν δυνάμει μετακενωμένες; “

Μην είσαι μαλάκας. Αυτό σκεφτήκαμε και εμείς, ένα συνονθύλευμα ετερόκλητων μονάδων και αρχίσαμε να υλοποιούμε αυτά που σκεφτόμαστε, χωρίς μεσάζοντες και ειδήμονες, στήνοντας και λειτουργώντας:

-ΚΑΦΕΝΕΙΟ (11:00-15:00 καθημερινά)

-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

-ΜΟΥΣΙΚΟ STUDIO (ΠΑΙΞΕ ΤΟΥΠΑ-ΤΟΥΠΑ)

-ΚΟΥΖΙΝΑ κάθε Τετάρτη και Παρασκευή μεσημεράκι

-ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ, ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΕΣ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ(ζεστή μπύρα-κρύα γουρουνοπούλα)

Προτάσσοντας την ανάγκη κατανόησης των εννοιών της αυτομόρφωσης, αυτονομίας, αυτοδιαχείρισης και εν τέλει αυτογνωσίας. Συνεχώς μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε γνώσεις, δεξιότητες, διάθεση, χρόνο χωρίς τη λογική του εμπορίου, που έχει το θράσος να τοποθετεί τις σπασμένες βιτρίνες πάνω από την αξία της ανθρώπινης ζωής κάποιου που δεν έζησε.

Σκοπός μας είναι να γίνουμε ο Γενάρης που δεν ήρθε μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη, προσομοιώνοντας τη μορφή της κοινωνίας που θέλουμε και οραματιζόμαστε, μικρογραφικά σε ένα χώρο όπως το ΠΡΟΚΑΤ_35.

Η κρατική εξουσία, έτσι όπως κατασκευάζει κλέφτες και αστυνόμους για την διατήρηση της κοινωνικής ανοχής και συνενοχής, κατηγορεί ως “τρομοκράτες” και “εχθρούς της Δημοκρατίας” ανθρώπους που αυτοοργανώνονται αλληλεγγύως αμφισβητώντας έτσι το κακό στη ρίζα του, που θέλει τον κόσμο να τελειώνει στην πόρτα του σπιτιού μας.

Έτσι και στο αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ΡΕΣΑΛΤΟ, στο Κερατσίνι, μετά από επίθεση των κρατικών σταυροφόρων, συνελήφθησαν συνοδοιπόροι, για την παρουσία τους σε αυτοοργανωμένο χώρο .Επιχειρείται δηλαδή, η ποινικοποίηση τέτοιων χώρων, και η βάπτισή τους ως γιάφκες στο όνομα της Αγίας Δημοκρατίας, της ασφάλειας και της ακατανόητης βλακείας. Αμήν…

Σκέψου, δράσε, άλλαξε, ζήσε. Είμαστε αυτό που κάνουμε για να αλλάξουμε αυτό που είμαστε. Απαντάμε στις κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις σε Πανεπιστημιακό Άσυλο και ελεύθερους χώρους, δημιουργώντας με φαντασία, επικοινωνώντας με τους ανθρώπους χωρίς μεσάζοντες, καταστρέφοντας τις σάπιες αξίες αυτής της κοινωνικής-φυλακής.


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση